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„Du gsesch guet us!“
„Du gsesch guet us!“
Das ghör ig ir Letschti so viu wie no i mim ganze Läbe.
De luegsch s’ganze bishärige Läbe lang druuf, wottsch e chli einigermasse derhär cho,
rasiersch u frisiersch, probiersch u ghörsch nüt i die Richtig.
Nüt!!!! Aber grad gar nüt!
U jetz plötzlich git’s wie usem Nüt use Komplimänt!
Vo Lüt wonig niemals dänkt hätti, dass sie mis Ussehe überhoupt taxiere!
Es gheie mir Lüt ume Hals, dass i mängisch fasch nümm zum Schnuufe chume.
U derbi hani weder Gremene no Püderli uftreit, tränke mi nid i Parfumwulchene u ziere mi nid mit Piercings oder Tattoos, no han ig irgendwelchi Botoxereie hinger mir! Ha immer no die gliiche Chleider an u die gliichi Frisur!
Aber es isch no es cheibe guets Gfüehl
Chönnt mi no dra gwöhne. ??Doch wie seit me so schön:
Wahri Schönheit chunnt vo inne!
Ja, u dert hanig i de letschte zwöi Jahr e chli la nachehälfe!
Me het’s mir empfohle und as Härz gleit!
Hätti’s nie für müglich ghalte, dass sich das so positiv uswürkt.
Es tuet würklich guet, we me seit, was me dänkt und a was me sich fröit
Drum:
Schön, sit Dir da u heit e Guete
Mit eme liebe Gruess vom guetussehende Markus
natürlich ou vom so besser ussehende Roli u de beschtussehendschte Mitarbeiter
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Nachstehend finget Dir üses Standardagebot i Sache Wiud,
wo täglich dür üsi Tafele ergänzt und mit Läckerbisse us der Region bericheret wird
Unsere Wildgerichte
Berkener Nüsslersalat mit gehacktem Ei
Fr. 13.80
Rehpfeffer mit Spätzli
Rotkraut, Rosenkohl, Marroni und Preiselbeer-Apfel
Fr. 35.50
Zartes Rehrahmschnitzel mit Spätzli
Preiselbeer-Apfel, Rosenkohl und Rotkraut mit Marroni
Fr. 42.50
Auf Vorbestellung ab 2 Personen
Rehrücken „Löie“
mit Spätzli, Rotkraut mit Marroni
Rosenkohl undPreiselbeer-Apfel
pro Person Fr. 64.--
Beachten Sie auch unsere täglich wechselnden Wild-Tagesspezialitäten auf der Tafel
Unser Reh- und Hirschfleisch beziehen wir aus Österreich.
Alle Preise inklusive 8.1% Mehrwertsteuer
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Es geit so schnäu: chuum agfange isch es scho bau wieder verbi. Den einte geis's z'schnäu, den angere z'langsam.
Aber mir chöi's nid ändere, drum hie
Üser Öffnigszite über's Jahresändi 24/25
Mäntig 23.12.2024 gschlosse
Heilig Aabe 24.12.2024 gschlosse
Wiehnachte 25.12.2024 gschlosse
Stephanstag 26.12.2024 normali Öffnigszite
Fritig 27.12.2024 normali Öffnigszite
Samschti 28.12.2024 normali Öffnigszite
Sunntig 29.12.2024 normal offe bis ca 17.00 Uhr
Mäntig 30.12.2024 gschlosse
Silveschter 31.12.2024 offe ab 11.30 bis ca 17.00 Uhr
Nöijahr 01.01.2025 gschlosse
Bärzelistag 02.01.2025 gschlosse
Ab Fritig 03.01.2024 wieder normale Betrieb
Vorazeig:
Winterferie vom 03. bis 23. Februar 2025
Mir aui wünsche Öich e ganz guete Abschluss vom Jahr, e schöni Vorwiehtnachtszit u fröie üs uf Öiche Bsuech
Heit Öich Sorg u bis gli
Mit eme härzliche
Heit e Guete mitenang!
Roland, Markus u s'ganze Löie-Team
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Liebi Lehrstelle-Suechendi
für's 2025 hei mir i de Bruefe
Choch/Chöchin EFZ (2025-2028)
u
Restaurantfachfrou/Ma EFZ 2025-2028)
jewile no e Lehrstell frei, wo mir gärn ere ufgschtellte, teamorientierte u fröhliche Person wette gäh, wo ruehig o chli verschnouset u verschläcket darf si u chli Egge u Kante het. Houptsach, sie het s'Gfüehl für's Gaschtgwärb, für's feine Choche u für's Verwöhne vom Gascht.
Bisch Du so ne Person? JA?
De fröie mir üs uf Dini Bewärbig oder Dis Telefon, damit mir Di chöi lehre kenne u mir Dir üse Betrieb samt allne Mitarbeiter chöi zeige.
Bis gli mit eme liebe Gruess
Roland Steiner, Markus Meier u s'ganze Team
Gasthof Löwen
3376 Berken
062 963 17 44
info@loewenberken.ch
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Früschbache
(u nid immer ganz troche)
Sie hei’s gschafft! Sie si düre u hei abgschlosse!
Joel Hoppe als Restaurantfachmann (5,5) u
Silvan Kubierske als Koch (4,8).
U mir alli si so richtig mega schtolz uf die Beide.
Super gmacht. BRAVO.
Unger nid ganz eifache Bedingige hei sie die letschte 3 Jahr vouer Elan büglet u büfflet, brutzlet u poliert, Gescht betröit u mängisch ou Fähler beröit, biberet u gschlotteret u jetz…chöi si fiire u Party mache.
Wie jedes Jahr, wenn öpper a d’Prüefig geit, gheie si outomatisch zur Toufi i Brunne u dörfe vo üs öppis als Belohnig wünsche! U das gseht so us:
5.1Roli u Markus, Silvan, Joel u Peter schaffe en Aabe lang i Läderhose (Ja de haut!?)
5.2e Mai Tai Apero für s ganze Team (Roli isch Barman, ändet meischtens mit allne im Brunne)
5.3.En Usflug in e Escape Room für s ganze Team
5.4. E Grillaabe für s ganze Team (deheim bi Roli u Markus, git sicher e Mega-Party)
5.5Mir gö mit ere Stretch-Limousine zum Abschlussässe (mit Dom P. im Outo)
5.6En Namittag lang Go-Kart mit em ganze Team (natürli mit Apero!)
5.7En Usflug in Europa Park mit em ganze Team ( s’git Lüt, die würde nid gross i d’Bahne hocke ??)
5.8Roli u Markus tanze Schwanesee im Tütü vor voller Terrasse
(nei kener Reservatione möglich ??u filme wäri verbote)
5.9Disneyland Paris für’s ganze Team (Puuh das chäm tüür!)
6.0alli Positione mitenang ( das Risiko si mir jetz mau igange!)
Jo, jetz chunnt no der Haagge! Es wird der Durchschnittswärt gno.Wie ou immer!
Es isch wunderbar, was die Beide gleischtet hei und s’Schönschte zum Schluss:
Im Brunne lande sie einewäg und am Löie blibe si witer tröi!
Heit e Guete
Markus, Roland u Mitarbeiter
PS: Es git en Mai-Tai-Apero, mir müesse nid is Tütü (Puuh)
und im Ougschte föh Linus, Noah und Luca ihri Lehr bi üs nöi a.!!!
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Uf e 1. Juni 2024 (mir si flexibel mit em Ischtiegsdatum) wird bi üs e Schtell frei als
- Chöchin oder Choch (60-100%)
Zur Ungerstützig vo üsem Chuchichef mit Poschterotation
Sehr gärn tüe mir die Stell bimene gmeinsame Kafi nöcher beschriibe und Öichi Wünsch alose!
Mir fröie üs über jedi Bewärbig!
Heit e ganz gueti Zit u bis gli
Roland Steiner, Markus Meier u s'ganze Löie-Team
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20 Jahr Jasmin Lang im Löie.
Genau vor 20 Jahr het's aagfange mit däm guetgluunete, immer zum Lache bereite Wirbelwind mit Name Jasmin im Löie. Sit denn isch der Löie umene unverzichtbare Gaschtgäber-Eggpfiiler richer, wo d'Identität vom Löie idrücklich bericheret. Es isch wahnsinnig schön, dass mir so ne Persönlichkeit um üs ume dörfe ha und als Vertrouensperson im Betrieb dörfe schätze.
Mir gratuliere Dir, liebi Jasmin vo ganzem Härze u mit viu Dankbarkeit
für die Zit, wo mir bis jetz zäme hei dörfe meischtere u fröie üs uf was no chunnt.
Wiu mit Dir zäme dörfe z'schaffe macht alles no einisch schöner.
Merci viu, viu mau!
Roland, Markus us s'ganze Löie-Team
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Täuer umdräie!
Früecher het me gseit, en Oberaargouer erchennsch ir Beiz sofort,
nämlich wenn er d’Täuer umdräit u luegt, ob’s Langenthaler Porzellan sigi.
Ja, das isch mir chürzlich i Sinn cho, und ig dräie üsi Löietäuer, die aute mit em Peugeot-Löi,
ou mau um u stuune nid schlächt: Jahreszahl 1960.
I däm Jahr 1960 hei miner Eltere der Löie übernoh und das Gschirr kouft.
Dä Täuer chönnt sicher Gschichtli verzeue,
het nach über 60 Jahr kes Näggi u ke Lack ab.
Dür wie mängi Hang isch dä scho gange?
Wie mänge Löffu het äch dert drin gschtocheret?
Wie mängisch isch er scho gfingerlet worde?
Oder mit em Finger usputzt?
Wie mängi Zunge het drin desume gschläcket, obwou me nid sött?
Wie mängisch isch är äch abgwäsche worde? Desume gfloge u fasch a Bode gheit?
Umdräit u derbi der Räscht usgschüttet worde?
Was het dä aus am Tisch mit übercho?
Drame, Strit, Liebesgesöisel, Ching wo d’Suppe nid wei ässe, etcetera!
Aber eis isch sicher! Dä Täuer us em 60gi isch no nid i d’Brüch gange ,
isch ganz bliibe u fröit sich umso meh, Öich mit feine Gricht der Hunger z’schtille.
E Guete (und ersch Täuer dräie, we Dir fertig sit, bitte ??)
Markus Meier, Roland Steiner
u Mitarbeiter
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Lang isch es här, genau gseh Winter 1994, ig no im Service tätig, vou vo Schabernack und betröie e arrogante, narzisstische und egoistische Schtammgascht, wo sich zum Hobby het gmacht, Mitarbeiter im Service z‘plage. „Meh Iisch i Whiskey“ isch si Lieblingsschpruch gsi u het mi regumässig zwöimau lo go Iisch nache hole, obwohl sis Glas pumpevoller Iisch isch gsi. Ha Du mi damalig Chef gfragt, ob ig ihm e Dänkzettu dörf Verpasse. Dä het numme gschmunzlet u gmeint: Jo sicher. Wo Du Mössiö wieder mau nach Iisch het pöchelet, han ig eso to, wie wenn ne nid würd verschtoh. Er het när vor versammleter Kollegetruppe mi vehemänt z‘recht gschtutzt u mi als Nütnutz häregschtellt. I ha ja numme uf das gwartet, mache sFänschter uf, briche e 30 Santimeter länge Iischzapfe , wo sich am Fänschter het bildet, ab,schtelle ihm dä i si Whiskey-Tömbler u froge mit schiinheiliger Fründlichkeit: Isch das jetz gnue?
Bim Wägloufe het me miner Schritte als einzigs Grüsch chönne ghöre, bis es vorsichtigs Schmunzle i schallends Glächter vo sine Kollege gmündet het.
Dä Mössiö het übrigens nie meh nach Isch verlangt?? u siner Kollege verzeue das Gschichtli ou nach fascht 30 Johr immer no.
Het sich öppis verbesseret sit denn? I gloube‘s nid. Üser Mitarbeiter verzeue emu immer wieder ähnlichi Gschichte.
Isch scho schad, dass me i der hütige Zit no nid reschpäkt- u rücksichtsvoller worde isch.
Oder nid?
Heit alli e gueti Zit u bis gli wider mau im Löie
Liebe Gruess us der Reha im Jura
Markus
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Es isch churz u git warm!
E typischi Anekdote us em Löie
Sunntig Aabe, Füf vor Füfi, si aui chnüttu u fröie sich ufs Apero, geits Telefon:
«Jo do isch dFrou Soundso. Mir si hüt zmittag bi Öich cho ässe u do hei mir es Foulard vergässe». «Jo, wo sit Dir de gsässe» frog i. «Wüsst Dir, grad we me ine chunnt linggs am erschte Tisch am Fänschter». Okay, Tisch elf, alles klar! I go go luege u finge keis, go zrügg as Telefon u säge das. «Jä, aber mou! Mi Kollegin het gseit, es müess bi Öich si. Göht go luege, es isch sicher ir Garderobe blibe hange». Do frog i afe einisch, wie de das Foulard usgsengi. «Ehmmm, wartet, was het sie gseit? Ah jo: es isch churz u git warm» (!!???!!). «Jä weli Farb hets de?». «Das het sie nid gseit, weiss es nid, aber göht jetz go luege u we Dirs finget, müesst Dir’s ihre zueschicke!».
De gohn i haut, de het die Frou ihre Friede u es isch, wen wundert’s, haut o kes Foulard ir Garderobe. Go zrugg, mit eme trochne Hals, ghöre die angere sich zueproschte uf der Terrasse und ig säge dere Frou: «Mir heis leider nid». «Jä mou, mini Kollegin het gseit» protestiert die Frou am Telefon und ig falle ihre mit liecht ungeduldigem Ungerton is Wort: «Säget doch dere Kollegin, sie söu säuber alüte!». «Jä nei, es muess bi Öich si u de müesst Dirs de schicke. Uf der Toilette isch sie ou gsi. Göht go luege!» Langsam riisst mir der (Foulard-)Geduldsfade und i wott grad säge, sie söu sich doch säuber eis lisme, do ghör ig am angere Ändi vom Telefon e Mannestimm, wo seit: «I ha’s gfunge, Eusi! Es isch bi üs im Outo fürecho». «Was meinsch? Ungerem Sitz gsi? Auso, nei ou! Dasch e Babe! De söu sies halt zu üs hei cho hole. Wiederluege Herr Meier».
Kes Danke, kes Sorry, eifach uf Wiederluege!!! Ig ha der Hörer ir Hang,
cha grad nüt säge, wott mi ufrege u mache wieder numme ei Bewegig:
Aruefbeantworter ein!
Go uf Terrasse, nimme es Glas mache Gsundheit u verzeue schmunzelnd, was passiert isch. Passiert das numme mir???
E Guete
Markus Meier, Roland Steiner
u Mitarbeiter
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Aruefbeantworter: Ein!!!
Zmitz im Service, Schweiss rünnelet, der Grill zischt, i de Pfanne brötlet's, s'Huus brummt u aues louft, sTelefon lütet: "Jää Hoooiiii Markus, do isch s'Lisi" heisst's ganz gmüetlich. "Duuu, wäge üsem Bankett! Mir si de jetz genau..... wart emau! Jetz muess i zeue. 1,2,3, bla bla bla.... mit Hung, ohni Tante, Grosi isch chrank, si Chiefer isch.... bla bla bla....!" I luege uf e Herd, gseh die Steaks, wo me sött arichte, muess luege, dass die angere Chöch übernäh: "Gäu? Du nimmsch Dir scho churz chli Zit für mi? 14, dervo eis Ching, eni .... zwöi?..... Jääää wart jetz. Muess vo vore afah.1,2,3,4, bla bla bla, aber nei! das cha nid si. Jetz muess ig überlegge" Ig wirde langsam närvös u Lisi zeut seeleruehig witer, verzeut mir vo sine Ching, sim Problem im Garte mit em rote Chlee, i go zur Agenda, miner Mittufinger schneue i d'Höchi, ig dräie Pirouette, verdräie d'Ouge u säge mit geduldigschter Stimm: "Mach nume, es geit scho. Bi nume grad chli im Druck!" Do meint Lisi: "Ah ja, Du hesch ja Diner guete Lüt ir Chuchi, gääu! Weisch, die mache das scho. 12 oder 13, jä nei, s'Anni chunnt jo nid, weisch, wiu bla bla bla......." Jetz chochets ou im Telefonrüümli u nid ume ir Chuchi, muess use go, go i d'Chuchi: "Sorry, Lisi muess schnäu ungerbräche!" gibe es paar Awiisige düre: "Soo, bi wieder do!" "Jä, säg mau, heit Dir so viu z'tüe?" frogt Lisi i eire Himmelsrueh, fasch unbegriiflich. "Jo, scho!" gib ig zur Antwort. "Jä, weisch, i ha drum nächhär ke Zit meh, muess es haut jetz mache. Auso...... mir si...... bi mir nid sicher.... aber gloub... Hmm, los, i muess jetzt no unbedingt Stoub suuge, i mäude mi de nomau am Samschtig am Aabe am siebni!" "Okay, de mach's guet u zeu no mau noche!" bring i grad no fertig ire normale Tonlag z'säge, hänke ab, luege i d'Chuchi, gseh, dass es louft, hechte i Chäuer ache zum Boxsack, hole aui Heilige vom Himmu oben abe, go när langsam, langsam d'Chäuerstäge wieder ueche, schnuufe düre........ u tue als Erschts emau seeleruehig, aber üsserscht chraftvoll der Aruefbeantworter ine!
Drum näh mir jetz s'Telefon über d'Servicezite nümm ab.
Heit e Guete
Markus Meier, Roland Steiner
u Mitarbeiter
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Uf em Perron
" Halloooo! Hoi! He, Du? Fäbu!? Guguus?". So het's chürzlich näbe mir am Morge früeh uf em Bahnschteig tönt.
Mir, no immer am Verwache, i eim vo dene sältene Fäll, wo'n'ig mit em Zug ungerwägs bi, fahrt das Gschrei fei schreg i und ig wott grad e Sauve vou losloh, do seit mis unbekannte Näbedra: "Dä ghört nüt, het d'Schtöpsle i de Ohre!", luegt uf en anger Bahnschteig übere, wo'när eine kennt, nimmt sis Handy füre, töggelet druf ume u kener 10 Sekunde schpäter zuckt dä Ohreschtöpseltyp uf em anger Perron zäme, nimmt ebefaus sis Handy i d'Hang, töggelet ou druuf los u wo bi mim Näbedra s'Handy suuret, luegt är uf u winkt mim Näbedra erfröit zue.
Aber NEI! Är antwortet nid! ----- Chunnt ou nid uf ne zue!-----
Är nimmt wieder sis Handy u töggelet ir Ping-Pong-Manier mit Grinse u Schmunzle, mit Ougebrauezieh u Handmimik, der Blick geng uf's Handy grichtet mit mim Näbedra, bis der Zug chunnt. Bim Ischtiige seit mis Näbedra erfröit zu mir: "Das het mi jetz gfröit, ihn wieder einisch z'gseh!" u verwungeret sich e chli über mis verdutzte Gsicht, wo'n'ig, vom Momänt überrumplet, ha gmacht.
Während der Fahrt han ig de en Idee gha, wo mi het lo schmunzle. We Dihr ab jetz zu üs chömit, wei mir de ou Öichi Handynummere. De chönnt ig de nämlich am Schluss vom Aabe diräkt us der Chuchi e Gruppechat starte zum Nochefroge, ob Dihr zfriede sit. Gsuch sicher no guet us, wenn aui Handy im Restaurant mitenang würde lüte u es kollektivs Töggele dür's Huus gieng, oder?
Aber zersch mau e Guete mitenang u heit e schöni Vorwiehnachtszit
Markus Meier
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