Meier's Löwen Berken
CH-3376 Berken
Tel. 062 963 17 44
Fax 062 963 02 84
Mo und Di geschlossen
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20 Jahr im Löie!!!
Üse Peter Hoppe

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WINE and DINE!
Bock und Gere us Ungarn am 27.10.22

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TATAR-Donnschtig!
Ab Juni bis Septämber!

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20 Jahr im Löie!!
 
Am 2. Septämber 2002 het der Peter Hoppe bi üs ir Chuchi aagfange, um Markus chli z'ungerstütze. Das si ganzi 20 Jahr här!!!

20 Jahr im Löie!!! E längi Zit!!!

Das bedütet sit 20 Jahr immer e chli (mängisch ou e chli meh)

- choche, schwitze, brutzle, schniide, putze
- nöii Sache usprobiere (Motto "hätte mir's nid probiert, wüsste mir's nid")
- e Top-Qualitätsgarant uf em Saucier si (Spezialgebiet Fleisch u Saucene!)
- Närve bhalte im Service, höchschti Konzentration (O Tannenbaum singend: "es isch e Kataschtrophe wie die hüt essed")
- Team füehre, Chuchi suuber halte ("So! chömit Lütlis. Ufruume u Zimmerstund mache")
- Lehrlinge usbilde (de "Papi", wien er vo ne gnennt wird, isch immer für se do)
- e chli Seelsorger u Motivator für Lehrling u s ganze Team si ("jetz luege mir emol! es chunnt scho guet")
- Berater u wärtvolle Ungerstützer si im Huus (er seit viu: "Jäää, i weiss de nid?!")
- Monteur u Kontrolleur si wider Wille ( "es muess eifach doch go!? *ZENSUR*")
- scharfe Kritiker vo nöie Chochideene (het nid gärn Nüss u Lavändel, liebt Zimmet. "kann mann essen, muss man nicht!")
- u nid zletscht: der Chef ushalte mit au sine Fürz u Luunene (dasch äuä s'Schwierigschte am Ganze)

Liebe Peter

Mir aui danke Dir vo Härze für die tolli Zit, wo mir mit Dir bis jetz hei dörfe verbringe, gratuliere Dir zu dere bsundere Leischtig, däm Durchhaltevermöge u fröie üs uf die kommende Zite mit Dir. Mir si sehr dankbar!

Der Löie ohni Di (u Jasmin und aui angere) wär nid, was er hüt isch. Du bisch eine vo de Eckpfiiler im Löie

Merci viu, viu mau!!!

Und wenn DIr als Gascht zu üs chömit, cha das ganz guet si, dass der Peter u der Markus am Tisch verbi chöme.
Wiu mir wei Peter nümme ir Chuchi verschtecke ;-)

Heit e Guete
  
Markus Meier, Roland Steiner
u Mitarbeiter


Wieder emau es WINE and DINE!
 
Mir fröie üs riesig, Öich wieder einisch e Wine and Dine-Aabe dörfe azkündige.

Am Donnschtig, 27. Okrober 2022 chöme die beide Winzer vo de Wiigüeter Bock und Gere us Villany für ne Aabe zu üs i Löie.

Sit Jahre hei mir die wunderbare Wiine vo ihne uf üsere Charte u jetz dörft Dihr mit üs zäme meh über die Wiine, die Winzer u über's Läbe in Ungarn erfahre. Mit Cabernet franc, Merlot, aber ou mit ihrne Bordeaux-Blends hei sie sich e grossartige Name gmacht.
Kopar, Attila u Magnifico si klingendi Name für ne Wi-friek ;-) Und wärde natürlich a däm Aabe ou usgschänkt, näbe viel Angerem.

Mir vom Löie begleite Öich mit eme feine saisonale Menu dür dä Aabe u würde üs fröie, wenn Dihr Öich o wettit lo begeischtere.
Priislich wird das pro Person ca Fr. 250.-- choschte.

Heit e Guete
  
Markus Meier, Roland Steiner
u Mitarbeiter


Üses Rinds-TATAR!


Mir lege wieder los mit der Rindfleisch-Gableschwingete, der Toaschterei, der Tatarschmatzete u serviere Öich 

bis em 29. Septämber 2022

jede Donnschtig Aabe üses Rindstatar.

Sigs mild, rassig oder scharf. Sigs als Vorspiis oder im Houptgang. Es ghört eifach zum Summer im Löie derzue.

Und wie jedes Jahr: es het, solangs het!
Drum reservieret bitte vorgängig Öichi Portion.

Mir fröie üs uf Öich, verbliibe mit eme Gruess u wünsche

e mordstonnersch Guete mitenang. 
 
Markus Meier, Roland Steiner
u Mitarbeiter


Aruefbeantworter: Ein!!!
 
Zmitz im Service, Schweiss rünnelet, der Grill zischt, i de Pfanne brötlet's, s'Huus brummt u aues louft, sTelefon lütet: "Jää Hoooiiii Markus, do isch s'Lisi" heisst's ganz gmüetlich. "Duuu, wge üsem Bankett! Mir si de jetz genau..... wart emau! Jetz muess i zeue. 1,2,3, bla bla bla.... mit Hung, ohni Tante, Grosi isch chrank, si Chiefer isch.... bla bla bla....!" I luege uf e Herd, gseh die Steaks, wo me sött arichte, muess luege, dass die angere Chöch übernäh: "Gäu? Du nimmsch Dir scho churz chli Zit für mi? 14, dervo eis Ching, eni .... zwöi?..... Jääää wart jetz. Muess vo vore afah.1,2,3,4, bla bla bla, aber nei! das cha nid si. Jetz muess ig überlegge" Ig wirde langsam närvös u Lisi zeut seeleruehig witer, verzeut mir vo sine Ching, sim Problem im Garte mit em rote Chlee, i go zur Agenda, miner Mittufinger schneue i d'Höchi, ig dräie Pirouette, verdräie d'Ouge u säge mit geduldigschter Stimm: "Mach nume, es geit scho. Bi nume grad chli im Druck!" Do meint Lisi: "Ah ja, Du hesch ja Diner guete Lüt ir Chuchi, gääu! Weisch, die mache das scho. 12 oder 13, jä nei, s'Anni chunnt jo nid, weisch, wiu bla bla bla......." Jetz chochets ou im Telefonrüümli u nid ume ir Chuchi, muess use go, go i d'Chuchi: "Sorry, Lisi muess schnäu ungerbräche!" gibe es paar Awiisige düre: "Soo, bi wieder do!" "Jä, säg mau, heit Dir so viu z'tüe?" frogt Lisi i eire Himmelsrueh, fasch unbegriiflich. "Jo, scho!" gib ig zur Antwort. "Jä, weisch, i ha drum nächhär ke Zit meh, muess es haut jetz mache. Auso...... mir si...... bi mir nid sicher.... aber gloub... Hmm, los, i muess jetzt no unbedingt Stoub suuge, i mäude mi de nomau am Samschtig am Aabe am siebni!" "Okay, de mach's guet u zeu no mau noche!" bring i grad no fertig ire normale Tonlag z'säge, hänke ab, luege i d'Chuchi, gseh, dass es louft, hechte i Chääuer ache zum Boxsack, hole aui Heilige vom Himmu oben abe, go när langsam, langsam d'Chäuerstäge wieder ueche, schnuufe düre........ u tue als Erschts emau seeleruehig, aber üsserscht chraftvoll der Aruefbeantworter ine!

Drum näh mir jetz s'Telefon über d'Servicezite nümm ab.

Heit e Guete
  
Markus Meier, Roland Steiner
u Mitarbeiter


Liebi Lehrstelle-Suechendi

für's 2022 hei mir i de Bruefe

Choch/Chöchin EFZ 2022 (Lehrfortsatz)

u

Restaurantfachfrou/Ma EFZ (regulär 2023, Lehrfortsatz ab sofort)


jewile no e Lehrstell frei, wo mir gärn ere ufgschtellte, teamorientierte u fröhliche Person wette gäh, wo ruehig o chli verschnouset u verschläcket darf si u chli Egge u Kante het. Houptsach, sie het s'Gfüehl für's Gaschtgwärb, für's feine Choche u für's Verwöhne vom Gascht.

Bisch Du so ne Person? JA?
De fröie mir üs uf Dini Bewärbig oder Dis Telefon, damit mir Di chöi lehre kenne u mir Dir üse Betrieb samt allne Mitarbeiter chöi zeige.

Bis gli mit eme liebe Gruess

Roland Steiner, Markus Meier u s'ganze Team 

Gasthof Löwen
3376 Berken
062 963 17 44
info@loewenberken.ch



Täuer umdräie!
 
 
Früecher het me gseit, en Oberaargouer erchennsch ir Beiz sofort,
nämlich wenn er d’Täuer umdräit u luegt, ob’s Langenthaler Porzellan sigi.

Ja, das isch mir chürzlich i Sinn cho, und ig dräie üsi Löietäuer, die aute mit em Peugeot-Löi,
ou mau um u stuune nid schlächt: Jahreszahl 1960.

I däm Jahr 1960 hei miner Eltere der Löie übernoh und das Gschirr kouft.
Dä Täuer chönnt sicher Gschichtli verzeue,
het nach über 60 Jahr kes Näggi  u ke Lack ab.
 
Dür wie mängi Hang isch dä scho gange?
Wie mänge Löffu het äch dert drin gschtocheret?
Wie mängisch isch er scho gfingerlet worde?
Oder mit em Finger usputzt?
Wie mängi Zunge het drin desume gschläcket, obwou me nid sött?
Wie mängisch isch är äch abgwäsche worde? Desume gfloge u fasch a Bode gheit?
Umdräit u derbi der Räscht usgschüttet worde?
Was het dä aus am Tisch mit übercho?
Drame, Strit, Liebesgesöisel, Ching wo d’Suppe nid wei ässe, etcetera!
 
Aber eis isch sicher! Dä Täuer us em 60gi isch no nid i d’Brüch gange ,
isch ganz bliibe u fröit sich umso meh, Öich mit feine Gricht der Hunger z’schtille.
 
E Guete (und ersch Täuer dräie, we Dir fertig sit, bitte ??)
  
Markus Meier, Roland Steiner
u Mitarbeiter


 Uf em Perron
 
" Halloooo! Hoi! He, Du? Fäbu!? Guguus?". So het's chürzlich näbe mir am Morge früeh uf em Bahnschteig tönt.

Mir, no immer am Verwache, i eim vo dene sältene Fäll, wo'n'ig mit em Zug ungerwägs bi, fahrt das Gschrei fei schreg i und ig wott grad e Sauve vou losloh, do seit mis unbekannte Näbedra: "Dä ghört nüt, het d'Schtöpsle i de Ohre!", luegt uf en anger Bahnschteig übere, wo'när eine kennt, nimmt sis Handy füre, töggelet druf ume u kener 10 Sekunde schpäter zuckt dä Ohreschtöpseltyp uf em anger Perron zäme, nimmt ebefaus sis Handy i d'Hang, töggelet ou druuf los u wo bi mim Näbedra s'Handy suuret, luegt är uf u winkt mim Näbedra erfröit zue.

Aber NEI! Är antwortet nid! ----- Chunnt ou nid uf ne zue!-----

Är nimmt wieder sis Handy u töggelet ir Ping-Pong-Manier mit Grinse u Schmunzle, mit Ougebrauezieh u Handmimik, der Blick geng uf's Handy grichtet mit mim Näbedra, bis der Zug chunnt. Bim Ischtiige seit mis Näbedra erfröit zu mir: "Das het mi jetz gfröit, ihn wieder einisch z'gseh!" u verwungeret sich e chli über mis verdutzte Gsicht, wo'n'ig, vom Momänt überrumplet, ha gmacht.
Während der Fahrt han ig de en Idee gha, wo mi het lo schmunzle. We Dihr ab jetz zu üs chömit, wei mir de ou Öichi Handynummere. De chönnt ig de nämlich am Schluss vom Aabe diräkt us der Chuchi e Gruppechat starte zum Nochefroge, ob Dihr zfriede sit. Gsuch sicher no guet us, wenn aui Handy im Restaurant mitenang würde lüte u es kollektivs Töggele dür's Huus gieng, oder?

Aber zersch mau e Guete mitenang u heit e schöni Vorwiehnachtszit

Markus Meier